UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віцепрезидент Малаві загинув унаслідок авіакатастрофи

Також загинули дев'ятеро людей, які перебували на борту літака.

Літак, на якому перебував віцепрезидент Малаві Саулос Чіліма і ще дев'ятеро осіб, розбився. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі, хто перебував на борту, заявив у вівторок, 11 червня, президент країни Лазарус Чаквера. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Експрезидент Чилі Піньєра загинув в авіакатастрофі. У республіці триденна жалоба

"Я глибоко засмучений, мені шкода повідомляти вам усім, що це обернулося жахливою трагедією. Пошуково-рятувальна група знайшла літак. Вони знайшли його повністю зруйнованим, ніхто не вижив", - сказав Чаквера у зверненні до нації.

Літак вилетів зі столиці країни Лілонгве о 09:17 ранку за місцевим часом у понеділок, 10 червня, але не зміг приземлитися в аеропорту Мзузу за розкладом о 10:02 через погану видимість. Після того, як літак отримав наказ повернутися до Лілонгве, він зник з радарів.

Читайте також: Президент Ірану Ебрагім Раїсі і усі пасажири президентського гелікоптеру загинули в авіакатастрофі – КВІР

51-річний Чіліма розглядався як потенційний кандидат на президентських виборах наступного року. Він був заарештований у 2022 році за звинуваченням у хабарництві. Однак минулого місяця суд зняв з нього звинувачення після того, як генеральний прокурор подав заяву про закриття справи. Чіліма заперечував свою провину.