UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віцеміністр культури Польщі заявив, що його країна має замінити Росію у G20

У Польщі вважають, що країна дозріла, аби замінити Росію у групі 20-ти найбільш промислово і політично розвинених країн світу.

Заступник міністра культури та національної спадщини Ярослав Селлін заявив, що Польща має замінити Росію у групі двадцяти найбільш промислово розвинених країн світу. Про це він сказав в етері Польського радіо 24.

«Я вважаю, що якщо G20 було задумане так, що це 20 економічно та політично найважливіших держав, то ситуація дозріла до цього. В економічних рейтингах Польща посідає приблизно 20-те місце у світі, тоді як геополітичне значення Польщі значно зросло завдяки допомозі, наданій Україні. Навіть українці та українські політики всерйоз кажуть, що якби не Польща, то їх давно вже не було би», - сказав Селлін.

Політик також додав, що Росію слід визнати терористичною державою. Тоді не буде жодних сумнівів щодо того, чи варто запрошувати Росію на засідання G20 чи ОБСЄ.

Читайте також: ЄС заморозив активи РФ на 68 мільярдів євро — POLITICO

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени російської делегації ОБСЄ не потраплять на сесію Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка відбудеться 24-26 листопада у Варшаві. Парламентаріям не видали візи "через санкції на багатьох ділянках контактів на лінії Захід-Москва".