UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вірус повернувся туди, звідки прийшов: Жителів Уханя протестують на COVID-19 вперше з літа 2020 року

ВООЗ і Китай говорять, що причиною поширення COVID-19, швидше за все, є його передача від тварини до людини, а не витік з Уханської лабораторії.

Китайська влада збирається провести тести на коронавірус населення міста Ухань, який став першим в світі епіцентром поширення хвороби. У 11-й мільйонному місті Ухань напередодні виявили сім випадків коронавірусу, повідомляє у вівторок китайське державне видання Global Times.

Влада ввела в локдаун в районі, де зафіксовані нові зараження. Школи та інші навчальні заклади закриті, в метро посилені заходи безпеки, включаючи обов'язкове носіння масок і вимір температури. Кілька станцій закриті. Супермаркети запасаються продовольством, щоб не було дефіциту.

Зростання числа випадків захворювання експерти пов'язують з поширенням штаму "дельта".

Першим відомим осередком поширення коронавірусу COVID-19 стало китайське місто Ухань.

Однак досі неясно, як вірус потрапив туди і як почав поширюватися серед людей. Всесвітня організація охорони здоров'я запропонувала Китаю другий етап розслідувань щодо походження коронавірусу, від якого Піднебесна в кінцевому підсумку відмовилася.

Китай заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з об'єкта в Ухані. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я після інспекції Уханської лабораторії також прийшли до висновку, що такий витік вкрай малоймовірний.

У березні Всесвітня організація охорони здоров'я спільно з Китаєм представила новий звіт про причини поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Однак його відразу ж розкритикував глава американської дипломатії.

Читайте також: COVID-19 з'явився в китайській лабораторії, запевняють республіканці в Конгресі

В цілому влада Китаю закрила мільйони людей на карантин, щоб стримати найбільший спалах коронавірусу за останні місяці з допомогою масового тестування та обмежень на поїздки. Китай в понеділок повідомив про 55 нові випадки коронавірусу, оскільки спалах варіанту "Дельта", який швидко поширюється, сягнув понад 20 міст та понад десятка провінцій.