UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вірменія більше не може покладатися на Росію у військових та оборонних потребах — Пашинян

РФ тривалий час була ключовим союзником Вірменії.

Вірменія більше не може покладатися на Росію як на свого головного оборонного і військового партнера, оскільки Москва неодноразово підводила її, тому Єреван повинен подумати про налагодження тісніших зв'язків зі Сполученими Штатами, Францією, Індією та Грузією, заявив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Пашинян: Вірменія запропонувала Азербайджану підписати пакт про ненапад

"Ми повинні зрозуміти, з ким ми дійсно можемо підтримувати військово-технічні та оборонні відносини", - сказав Пашинян, коли його запитали про реформування збройних сил Вірменії.

За його словами, раніше все було простіше і не виникало труднощів у створенні концепції.

“Раніше 95-97% наших оборонних відносин були з Російською Федерацією. Зараз цього не може бути як з об'єктивних, так і з суб'єктивних причин", - додав він.

Читайте також: Вірменія офіційно приєдналася до Міжнародного кримінального суду

Вірменія тривалий час покладалася на Росію як на великого союзника, хоча Пашинян розлютив Кремль, поставивши під сумнів основи партнерства.

Минулого року Пашинян натякав, що думає про вихід з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Зокрема, коментуючи подальше членство Вірменії в ОДКБ, він заявив, що Єреван буде керуватися національними інтересами. Також, за його словами, ситуація у Карабаху показала, що Росія не змогла виконати союзницьких зобовʼязань перед Вірменією у межах ОДКБ, тому країна не вбачає переваг у продовженні присутності російських військових баз на своїй території.