UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вихід із Херсона став черговим стратегічним провалом РФ — глава Міноборони Британії

Воллес додав, що Велика Британія та міжнародне співтовариство продовжуватимуть підтримувати Україну.

Оголошений вихід із Херсона став черговим стратегічним провалом для Росії. Про це заявив глава Міноборони Британії Бен Воллес.

«У лютому Росія не змогла взяти жодної зі своїх головних цілей, окрім Херсона. Російська армія зазнала величезних втрат особового складу в результаті свого незаконного вторгнення і досягла лише міжнародної ізоляції та приниження. Україна не зупиниться», - написав Воллес.

На його думку, тепер, після втрати Херсона, росіяни повинні запитати себе «Для чого було все це».

Він додав, що Велика Британія та міжнародне співтовариство продовжуватимуть підтримувати Україну.

«І хоча виведення військ (війська РФ з Херсона – ред.) вітається, ніхто не збирається недооцінювати постійну загрозу, яку становить РФ», - заявив глава Міноборони Британії.

Читайте також: Виведення військ із Херсона є публічним визнанням труднощів РФ — британська розвідка

Нагадаємо, 11 листопада Міноборони РФ заявило, що повністю вивело війська з правого берега Херсонської області, зокрема з Херсона. Статус «звільнено / деокуповано» щодо Херсону поки не вживають, оскільки це можна зробити лише після зачистки міста від можливих диверсантів, переодягнутих у цивільне російських військових. Але по місту вже рясніють прапори України, зокрема біля держустанов.

Збройні сили України дійсно зайшли в Херсон, заявив український президент Володимир Зеленський у зверненні до українців. 

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, з 1 жовтня українські військові звільнили на Херсонщині понад 40 населених пунктів