UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові США завдали нових ударів по позиціях єменських хуситів

Американські військові також збили безпілотники повстанців.

Центральне командування США заявило, що в четвер, 8 березня, завдало ударів з метою самооборони по чотирьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах і одному безпілотному літальному апарату хуситів у районах Ємену, контрольованих повстанцями. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Нова атака хуситів: для евакуації екіпажу True Confidence застосували рятувальний човен, гелікоптер та військовий корабель

Військові США також збили три БПЛА, запущені в напрямку Аденської затоки з районів, які контролюють підтримувані Іраном бойовики.

Упродовж останніх місяців хусити постійно завдають ударів безпілотниками і запускають ракети по вантажних суднах у Червоному морі. У такий спосіб вони намагаються тиснути на Ізраїль, щоб змусити його припинити війну проти бойовиків ХАМАС у Секторі Гази. Нещодавно внаслідок удару хуситів вперше затонув корабель. Також у результаті атаки хуситів на судно в Аденській затоці загинули двоє людей.

Читайте також: Атакований хуситами балкер Rubymar міг пошкодити підводні кабелі у Червоному морі

Раніше США оголосили про створення військово-морської коаліції за участю 20 країн, аби допомогти захистити судна від атак у Червоному морі. Деякі з країн-учасниць повідомляли, що операції із захисту комерційного судноплавства відбуватимуться в межах чинних військово-морських угод. Штати та Британія також завдавали ударів по низці цілей бойовиків у Ємені.