UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна в Україні — це проблема Європи — союзник Трампа

Елбрідж Колбі закликає Велику Британію застосувати підхід "Британія понад усе" до оборони і безпеки.

Кір Стармер, новий прем'єр-міністр Британії, повинен визнати, що війна в Україні є європейською проблемою, заявив високопоставлений союзник Трампа, застерігаючи від "благання" Вашингтона про допомогу. Елбрідж Колбі заявив в інтерв'ю The Telegraph, що Великій Британії не варто очікувати значної підтримки з боку США щодо України за другої адміністрації Трампа, і закликав Європу взяти на себе "головну відповідальність" за війну.

Він запропонував Британії застосувати підхід "Британія понад усе" до оборони та безпеки. Коментарі Колбі, якому пророкують роль у сфері безпеки в разі перемоги Трампа на президентських виборах 5 листопада, з'явилися в день відкриття важливого саміту НАТО у Вашингтоні 9 липня, де Альянс обговорюватиме підтримку України.

Колбі також додав, що США більше зосереджені на загрозах з боку Китаю, де британські військові "дуже мало що можуть зробити", щоб допомогти. Колбі, є одним з кількох союзників Трампа, який провів переговори з лейбористами, щоб обговорити, як США і Велика Британія будуть працювати разом, якщо колишній президент вдруге отримає владу.

Читайте також: Новий прем'єр Британії Стармер пообіцяв збільшити витрати на оборону — The Times

Раніше ми повідомляли, що європейські делегації на саміті лідерів НАТО у Вашингтоні цього тижня проводять зустрічі із зовнішньополітичними союзниками Дональда Трампа. Ці кроки зумовлені занепокоєнням щодо здатності Байдена перемогти на виборах. 

Крім того, під час саміту НАТО у Вашингтоні премʼєр Британії Кір Стармер заявив, що хоче підписати угоду про безпеку між Сполученим Королівством та Європейським Союзом, яка буде "доповнювати" НАТО. До таких дій Лондон та Брюссель спонукає можливе повернення Трампа у Білий дім.