UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна в Ізраїлі: які населені пункти вже звільнив ЦАХАЛ

Армія переходить у атаку на терористів.

Збройні сили Ізраїлю відновили контроль над низкою населених пунктів у південній частині країни, які захопили бойовики палестинського ісламського руху ХАМАС, який у низці країн визнаний терористичним.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на заяви військових.

Читайте також: Раптовий напад ХАМАС дає підстави звинуватити ізраїльську розвідку — Bloomberg

Серед звільнених населених пунктів на кордоні із Сектором Гази: Сдерот, Софа, Керем-Шалом, Нірім, Назів-Хатара, Нір-Оз, форпост Нахаль-Оз, Хуліт, Нір-Ам, Нір-Іцхак, Беер-Шева, Сде-Ємен, Маген і Урім.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант вирішив поширити режим надзвичайної ситуації на всю територію держави. Перед цим він оголосив «особливу ситуацію» в радіусі 80 кілометрів від Смуги Гази – це дозволяє військовому командуванню обмежувати збори і перекривати райони.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зазначив, що ЦАХАЛ зачищає від терористів останні населені пункти. Він додав, що на цьому закінчується перший етап відбиття нападу і армія переходить у атаку, яка «триватиме без застережень і без перерви до досягнення цілей».

Читайте також: Бойовик ХАМАС убив командира ізраїльської бригади

Нагадаємо, Нетаньягу пообіцяв використати «всю міць» ЦАХАЛу для знищення потенціалу ХАМАСу і закликав мешканців Гази «забиратися звідси негайно».

Водночас один із лідерів ХАМАСу Ісмаїл Ханія заявив, що напад угруповання бойовиків розповсюдиться на Західний берег річки Йордан і місто Єрусалим.

А колишній керівник Моссаду Ефраїм Халеві заявив, що Ізраїль не мав жодних попереджень про напад терористів. За його словами, для всієї країни «війна стала повною несподіванкою».