UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна в Газі сприяє вербуванню терористів — американська розвідка

Обурення роллю Сполучених Штатах у кампанії Ізраїля проти ХАМАСу об'єднало терористичні організації по всьому світу.

Керівник розвідки Державного департаменту США попереджає, що війна в Газі сприяє вербуванню терористичних організацій і підбадьорює "дійових осіб", розлючених постійною підтримкою Ізраїля з боку Сполучених Штатів.

Напад на Ізраїль під керівництвом ХАМАС 7 жовтня "був, є і буде подією покоління, яку терористичні організації на Близькому Сході й в усьому світі використовують як можливість вербування", заявив в інтерв'ю The Washington Post Бретт Холмгрен, помічник держсекретаря США з питань розвідки та досліджень.

"Ми вже бачили, як це певною мірою відбувається в Європі", — сказав Холмгрен, маючи на увазі арешти осіб у Німеччині та Нідерландах, звинувачених у підготовці нападів на єврейські об'єкти.

Холмгрен керував розвідувальним бюро Державного департаменту, яке було залучено до війни в Україні та Секторі Гази, а також до зростаючої кількості загроз з боку великих держав, таких як Китай і Росія, і терористичних організацій, таких як Аль-Каїда та філії Ісламської держави.

Читайте також: Іран пригрозив використати "всі засоби" для підтримки "Хезболли", якщо Ізраїль розпочне повномасштабну війну проти угруповання 

Раніше ми повідомляли, що у Катарі відбулися переговори між ізраїльською делегацією та представниками ХАМАС про укладення угоди щодо припинення вогню. Ізраїль представляв глава зовнішньої розвідки країни Моссад Давид Барнеа. Переговори ще триватимуть, адже поки їхній результат незрозумілий.