UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна має завершитися перемовинами з урахуванням інтересів українців — МЗС Туреччини

Водночас там закликають до "збалансованого результату" за підсумком переговорів.

Туреччина підтримує Україну та прагне якомога швидшого завершення війни, основою якого стануть "легітимні й законні інтереси українського народу". Про це заявив гендиректор з питань міжнародної безпеки турецького МЗС Басат Озтюрк під час виступу на форумі вашингтонського центру "Атлантична рада", повідомляє "Голос Америки".

"Ми вважаємо весь український народ також нашими сестрами й братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем. Тому ми не хочемо затягувати цю війну. Звісно, це не означає, що Україна повинна здатися", — заявив Озтюрк.

Читайте також: Туреччина подала заявку до БРІКС, але навряд чи остаточно відмовиться від вступу до ЄС – експерт

Він підкреслив, що підтримка України з боку Туреччини не обмежується лише питанням кримських татар. При цьому Озтюрк додав, що для завершення війни потрібно проводити мирні перемовини. За його словами, їх результатом має бути “збалансований результат”, але з урахуванням "легітимних і законних інтересів українського народу".

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права, а його країна постійно підтримувала українську незалежність. Турецький президент назвав забезпечення безпеки та добробуту кримськотатарського народу одним із пріоритетів зовнішньої політики Анкари.