UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відповідальність за теракт у Санкт-Петербурзі взяло на себе близьке до "Аль-Каїди" угруповання

Терористи вимагають вивести російські війська і Сирії і погрожують новими атаками.

Угруповання "Катибат аль-Імам Шаміль", пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда" взяла на себе відповідальність за вибух у санкт-петербурзькому метро, жертвами якого стали 16 осіб.

Терористи вимагають вивести війська РФ з Сирії і заявляють про підготовку нових атак у російських містах, повідомляє ресурс SITE Intelligence Group, який відстежує діяльність терористичних угруповань в інтернеті.

У заяві також сказано, що виконавець теракту Акбаржон Джалілов отримував інструкції безпосередньо від лідера "Аль-Каїди" Аймана аль-Завахірі.

Як повідомлялося, 3 квітня в Санкт-Петербурзі на перегоні між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут" прогримів вибух, загинуло 16 осіб, у тому числі ймовірний смертник. Кілька десятків пасажирів отримали поранення.

Вранці 4 квітня стало відомо, слідство вважає виконавець теракту 22-річного росіянина Акбаржона Джалілова, уродженця Киргизстану.

Згодом ФСБ повідомила про затримання Аброра і Акрама Азімових, підозрюваних у підготовці смертника. Вони також є уродженцями Киргизстану, які отримали російське громадянство у 2013 році.

Аброр Азімов під час засідання Басманного суду Москви відмовився визнавати свою провину.