UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відносини НАТО з Росією "досягли точки замерзання"

Альянс посилює кордон у всіх країнах, що межують з Росією.

Про практично повністю "заморожені" стосунки між Росією та країнами-учасницями НАТО розповів російський постпред РФ при НАТО Олександр Грушко, прокоментувавши підсумки зустрічі в Брюсселі міністрів оборони 28 країн.

"Ситуація дуже складна. Альянс ухвалив рішення, які значно посилюють захист кордонів від загрози зі сходу. Може у декого складається враження, що мова йде про скромні рішення, такі як створення 5-тисячної бригади швидкого реагування, але насправді все набагато серйозніше", - заявив Грушко.

За словами Грушко, НАТО бачить в Росії загрозу, зокрема викликану численною інформацією про те, що російські військові воюють на території України.

"За останній рік істотно активізувалася військова діяльність в акваторіях Балтійського та Чорного морів. Там на постійній основі перебувають сили НАТО. Альянс здійснює безперервні ротації контингентів сил на територіях Польщі та країн Балтії", - підкреслив російський дипломат.

Раніше МЗС Росії "висловив протест" та "розчарування" рішенням Литви, Польщі та України створити спільну військову бригаду для протистояння російської агресії.