UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відень вирішив не розслідувати діяльність архітектурного бюро в окупованому Криму – МЗС Австрії

Повідомлялося, що австрійське архітектурне бюро бере участь у флагманському проєкті президента РФ.

У Відні не будуть розслідувати причетність австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau до будівництва оперного театру в тимчасово окупованому Севастополі. Про це "Радіо Свобода" повідомили в Міністерстві закордонних справ Австрії.

Як зазначають в австрійському МЗС, Федеральне агентство захисту держави та протидії тероризму (BVT) отримало завдання розслідувати діяльність бюро в анексованому Криму, однак пізніше Офіс прокурора Відня виступив проти початку попереднього розслідування діяльності компанії.

Нагадаємо, посол України в Австрії Олександр Щерба заявив про наявність підстав вважати, що австрійське архітектурне бюро Coop Himmelblau бере участь у флагманському проєкті президента РФ в Криму - спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі.

5 грудня 2020 року прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження проти представників австрійського архітектурного бюро, яке бере участь в будівництві оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

2 березня 2021 року Україна почала процедуру запровадження санкцій щодо австрійського архітектурного бюро та його керівництва. Згодом у відомстві заявили, що керівництву бюро заборонять в’їзд до України.