UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від отриманих у Сирії поранень помер командир бригади російських морпіхів – РосЗМІ

Про смерть Федяніна повідомили його товариші по службі.

Командир 61-ї окремої Киркенесской бригади морської піхоти Північного флоту Військово-морського флоту Росії Валерій Федянін отримав у Сирії поранення, від яких згодом помер у РФ.

Полковника Федяніна доправили до Москви для лікування, але 30 вересня він помер у госпіталі імені Бурденка, повідомила в неділю, 1 жовтня, радіостанція "Говорить Москва" із посиланням на власні джерела, близькі до штабу Північного флоту.

Перед цим інформацію про смерть Федянина оприлюднили його товариші по службі в соціальній мережі "Вконтакте".

За неофіційною інформацією, його поховають на Федеральному військовому меморіальному кладовищі у Митищах 3 жовтня.

У Міністерстві оборони РФ інформацію про смерть Федяніна поки що не прокоментували.

Раніше радіостанція "Говорит Москва" повідомляла про ліквідацію в Сирії генерал-лейтенанта Валерія Асапова з посиланням на джерела в штабі 5-ї армії, заступником командувача якої був генерал. За словами співрозмовника видання, разом з Асаповым під час обстрілу було вбито ще два російських полковники.

Пізніше смерть Асапова підтвердили в Міністерстві оборони РФ.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, у березні 2016 року генерал-майор Валерій Асапов очолював комісію Центру територіальних військ, спрямованих з Росії до ОРДЛО, щоб з'ясувати обставини розкриття реальних імен, звань і посад кадрових російських офіцерів, які здійснюють командування окупаційними військами в Донбасі.

Асапов командував 68 армейскийм корпусом ЗС РФ з початку 2014 по липень 2015, потім обійняв посаду заступника командувача 5-ї Червонопрапорної армії Східного військового округу Росії.

За даними центру "Миротворець", Асапов під ім'ям Примакова Валерія Григоровича командував "1-м армійським корпусом" терористичного угруповання "ДНР".