UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від німецького уряду вимагають обмежити потік мігрантів

Про українських біженців у цьому випадку не йдеться.

Експерт з міграції Асоціації міст та муніципалітетів Німеччини Уве Любкінг звернулася до уряду ФРН із вимогою зупинити хвилю міграції до країни, повідомляє BILD.

«Федеральний уряд має зупинити міграцію через Балкани та внутрішню міграцію в Європі! Крім того, необхідно нарешті ввести в дію положення про треті країни, згідно з яким ніхто, який прибуває до Німеччини з безпечної третьої країни, не може клопотати про надання притулку», - сказала вона в інтерв'ю BILD.

Читайте також: Мінфін ФРН не готовий виділяти землям додаткові кошти на біженців

Любкінг наголосила, що в тому випадку, якщо Росія продовжить війну, то Німеччині вже цієї зими доведеться прийняти ще більше українських біженців. "Для цього нам потрібні наші потужності", - додала експерт.

Читайте також: Більшість земель Німеччини закрилися для українських біженців

Число біженців швидко збільшується на так званому Балканському маршруті — мігранти (здебільшого сирійці, афганці та африканці) їдуть до Німеччини через Туреччину та Сербію. За офіційними даними, у вересні на кордоні Німеччини зафіксували понад 19 тисяч випадків нелегального в'їзду — це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Наразі з федерального бюджету Німеччини вже фінансується допомога для 570 000 українців, які отримують виплати в рамках базового матеріального забезпечення.