UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибух на складі боєприпасів в Казахстані: четверо військових загинули

Причини вибуху встановлюються.

Четверо військовослужбовців загинули в результаті пожежі і вибухів на складі боєприпасів у військовій частині у Жамбилській області в Казахстані, повідомляє " Радіо Свобода ", посилаючись на Міноборони Казахстану.

Як повідомив міністр оборони Казахстану Нурлан Єрмекбаєв, загинули сержант Марат Мешінбай, єфрейтор Руслан Жанболатов, службовець воєнізованої охорони Оразбек Далібаев.

Зв'язок з декількома військовими втрачений, поки тривають їх пошуки.

Вночі в Байзакському районі Жамбилської області Казахстану стався вибух на складі військової частини. Після чого в районну центральну лікарню потрапили 66 осіб. Більшість з них отримали легкі травми, двоє перебувають у важкому стані.

За словами Шпекбаева, на складі зберігаються переважно інженерні боєприпаси, які не мають великої дальності розльоту. Мешканців прилеглих будинків евакуювали. За словами заступника міністра, вогонь ліквідують.

Читайте також: Біля аеропорту Кабула прогримів вибух, ЗМІ повідомляють про загиблих та поранених (відео)

Раніше повідомлялося, що група незалежних журналістів Bellingcat незабаром оприлюднить розслідування про вибухи на військових складах в Україні, які мали місце з 2014 по 2018 рр.