UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибухи в католицькому соборі на Філіппінах: 21 загиблий, понад 80 поранених

Два вибухи пролунали з інтервалом близько хвилини. Другий спровокував більшу кількість жертв.

На півдні Філіппін у неділю, 27 січня, пролунали два вибухи, 21 людина загинула, понад 80 дістали поранення, повідомляє AP. Вибухові пристрої спрацювали у та біля католицького собору міста Холо провінції Сулу, розташованої на острові Мінданао.

За словами головного інспектора поліції Граціано Міяреса, серед загиблих 14 цивільних осіб і семеро військовослужбовців. Серед поранених – 14 військових, двоє поліцейських і 65 цивільних осіб. Частину постраждалих евакуювали до найближчого населеного пункту Замбоанга.

У момент вибуху в соборі проводилася недільна меса. За даними свідків, перший вибух пролунав у будівлі, другий - за хвилину після першого, зовні, пише "УНІАН".

Він спровокував більшу кількість жертв, оскільки до місця вибуху почали прибувати правоохоронці, а вцілілі під час вибуху в соборі – у паніці залишати будівлю.

Військові заблокували під'їзд до собору, за словами свідків, у перші години після вибуху спостерігалися проблеми з мобільним зв'язком.

Вибухи пошкодили головну залу собору, вибили вікна та двері, зокрема вхідні, і пошматували лавки. На разі жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за теракт.

Нагадаємо, 16 січня в сирійському Манбіджі пролунав вибух. Метою смертників були американські солдати у складі патруля міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами. Унаслідок атаки загинули 15 осіб, зокрема двоє військовослужбовців ЗС США, ще 20 дістали поранення різного ступеня тяжкості.