UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибух у сирійському Африні: 36 загиблих, понад 40 поранених

На ринку в Африні вибухнула бомба, закладена в автоцистерну з пальним.

11 з усіх загиблих – діти
11 з усіх загиблих – діти
© economy.apostrophe.ua

У вівторок, 28 квітня, у північному сирійському місті, контрольованому довіреними особами Анкари, в результаті вибуху бомби в автоцистерні загинули 36 осіб, в тому числі шість підтримуваних Туреччиною бойовиків.

"Щонайменше 36 осіб, у тому числі цивільні особи, які були вбиті і 40 людей поранені в результаті здетонування вибухового пристрою всередині бензовозу на ринку в Африні, - повідомив Рамі Абдул Рахман, глава британської Сирійської обсерваторії з прав людини.

За його словами, кількість загиблих може зрости, оскільки деякі з поранених перебувають у критичному стані.

Не було відразу ясно, хто стояв за вибухом, одного з найбільших в Африні, оскільки турецькі війська і повстанці-союзники захопили регіон у курдських сил у березні 2018 року після двомісячного повітряного і наземного наступу.

Міністерство оборони Туреччини звинуватило у нападі курдські народні підрозділи захисту (YPG), які воно розглядає як "терористичне" відгалуження незаконної Робочої партії Курдистану (РПК). РПК веде криваве повстання в Туреччині протягом трьох десятиліть.

У січні щонайменше сім людей були вбиті в результаті вибуху автомобільної бомби в Азазе, іншому північному місті, утримуваному протурецькими силами, які опираються на мережу джерел всередині Сирії.

З 2011 року в результаті сирійського конфлікту загинуло понад 380 000 осіб, а більше половини довоєнного населення країни залишили свої будинки.