UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибух гранати у дворі будинку екс-регіонала Ківалова розслідують як хуліганство

На місці вибуху залишилася воронка діаметром 20 сантиметрів, пошкоджено вікна будинку.

© Одеське ГУ МВД
© Одеське ГУ МВД
© Одеське ГУ МВД

Міліція кваліфікувала вибух гранати у дворі приватного будинку на вулиці Тінистій, 18 в Одесі, де проживає народний депутат Сергій Ківалов, як хуліганство.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років", - повідомила прес-служба ГУМВС України в Одеській області.

Читайте також: Міліція вважає вибухи біля відділень "Сбербанка России" в Києві хуліганством

Як повідомлялося раніше, в будинок екс-регіонала Ківалова в Одесі кинули гранату. У момент вибуху нікого з його родини вдома не було, тому ніхто не постраждав. На місці вибуху залишилася воронка діаметром 20 сантиметрів, пошкоджено вікна будинку.

На думку самого Ківалова, вибух гранати у дворі його будинку пов'язаний з його боротьбою за посаду мера Одеси.

30 серпня активісти Автомайдану в Одесі зайняли резиденцію Ківалова, відому також як "замок Гаррі Поттера". Активісти нагадали, що великий багатоповерховий будинок "зі своїм тенісним кортом, сауною, причалом і яхтами оформлений як один з корпусів Міжнародного Гуманітарного Університету, хоча насправді ним не є. Сам Ківалов назвав проникнення "повним свавіллям" і пообіцяв продати його.

Як відомо, колишній "регіонал" Сергій Ківалов є одним з депутатів, які голосували за "диктаторські закони" 16 січня. У березні цього року Генпрокуратура відновила слідство проти Ківалова за показаннями тодішнього губернатора Одеської області Ігоря Палиці, який стверджує, що Ківалов причетний до сепаратизму.