UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибух біля штаб-квартири "Хезболли" в Бейруті: 17 загиблих, понад 100 поранених

Замінований автомобіль вибухнув в шиїтському кварталі на півдні ліванської столиці. Пожежа охопила сусідні будинки.

Сильний вибух стався біля штаб-квартири радикального шиїтського руху "Хезболла" в районі Дахія на півдні ліванської столиці Бейруті.

За даними телеканалу Al Jazeera, загинули як мінімум 17 людей, близько 120 отримали поранення.

Вибуховий пристрій було закладено в одному з припаркованих автомобілів. Його потужність, за попередніми даними, склала приблизно 50 кг в тротиловому еквіваленті.

Після вибуху в двох прилеглих житлових будинках почалася сильна пожежа. Місцеві ЗМІ повідомляють, що в охоплених вогнем будинках заблоковані їх мешканці.

До місця вибуху прибули близько двадцяти машин швидкої допомоги. Ведуться рятувальні роботи, кількість жертв і постраждалих уточнюється.

Нагадаємо, обстановка в Лівані останнім часом загострилася на тлі війни в сусідній Сирії. У травні лідер "Хезболли" шейх Хасан Насрулла відкрито виступив на стороні сирійського президента Башара Асада, пообіцявши привести його до перемоги в громадянській війні. У відповідь сирійська опозиція випустила кілька ракет по південних районах ліванської столиці, які вважаються оплотом "Хезболли", і пригрозила новими ударами у відповідь на "ті справи, які творить "Хезболла" в Сирії". !zn

Читайте також:

Новий виток близькосхідного конфлікту: Ізраїль обстріляли з території Лівану

Сирійська опозиція пригрозила атакувати Ліван

"Хезболла" пообіцяла Башару Асаду перемогу

Держдеп США побоюється розширення сирійського конфлікту на сусідній Ліван