UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори в Грузії: перемагає правляча партія, опозиція закликає виходити на вулиці

У Саакашвілі заявляють про фальсифікації.

За попередніми даними підрахунку голосів, на парламентських виборах в Грузії, лідирує правляча партія «Грузинська мрія», передає "Грузія Online".

У парламенті 10-го скликання будуть представлені 9 політичних об'єднань

За даними ЦВК Грузії, підраховані результати 2 252 з 3 847 виборчих дільниць. 1% -й виборчий бар'єр подолали, і за попередніми результатами виборів за пропорційною системою:

Опозиція заявила про незгоду з результатами голосування. Її лідери закликали громадян вийти на мітинг на проспект Руставелі в центрі Тбілісі увечері 1 листопада. На думку опозиції, вибори були сфальсифіковані, а «Грузинська мрія» «узурпувала владу».

«Грузинська мрія» мільярдера Бідзіна Іванішвілі править в Грузії з 2012 року. Опозиція звинувачує її, крім іншого, в реалізації проросійської політики.

Читайте також: Саакашвілі вирішив відмовитися від прем'єрського крісла

Як повідомлялося, 31 жовтня в Грузії вперше в рамках нової передвиборної системи проходять парламентські вибори. Опозиційна партія «Єдиний національний рух», яка має тісний зв'язок з Саакашвілі, хоче взяти реванш за поразку останніх восьми років. У разі її перемоги у Саакашвілі з'являється шанс не тільки повернутися в Грузію, а й очолити уряд.

Про перипетії передвиборної кампанії читайте в статті Миколи Замикули «Між« Мрією» і «Рухом».