UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори у Венесуелі: Блінкен провів розмову з лідерами опозиції 

США визнали переможцем опозиційного кандидата, тоді як Виборча рада Венесуели заявила про перемогу Мадуро. 

Державний секретар США Ентоні Блінкен у п'ятницю, 2 серпня, провів розмову з лідерами венесуельської опозиції Едмундо Гонсалесом і Марією Коріна Мачадо після президентських виборів у цій південноамериканській країні, повідомляє Reuters.

Читайте також: Протести у Венесуелі: люди впевнені, що перемогла опозиція

Блінкен привітав Гонсалеса "з отриманням найбільшої кількості голосів". Також держсекретар висловив занепокоєння щодо безпеки Гонсалеса та Мачадо, йдеться в заяві Держдепартаменту США. 

Читайте також: ЄС не визнає результати виборів у Венесуелі, поки не будуть підраховані всі голоси – Боррель

Суперечка щодо результатів президентських виборів викликала протести у Венесуелі після того, як Національна виборча рада оголосила переможцем Ніколаса Мадуро, який перебуває при владі в країні з 2013 року. Однак опозиція заявила, що Гонсалес здобув більшу підтримку, ніж чинний президент, та опублікувала детальні результати підрахунку голосів.

На тлі міжнародного тиску Мадуро звернувся до вищого суду Венесуели з проханням провести оцінку результатів виборів, але це прохання майже одразу ж викликало критику з боку іноземних спостерігачів, які заявили, що суд занадто близький до уряду, аби провести незалежну перевірку. США визнали переможцем опозиційного кандидата Гонсалеса.