UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори президента США: Ще одне опитування показало великий відрив Байдена від Трампа

У моделі явки у понад 70%, розрив між кандидатами 18 відсотків на користь колишнього віцепрезидента

Ще одне соціологічне опитування на загальнонаціональному рівні в США показало значну перевагу кандидата Демократичної партії Джо Байдена в президентських перегонах з кандидатом республіканців Дональдом Трампом. До виборів президента США залишилося два тижні та вже майже 30 млн американців проголосували достроково.

Нове опитування Інституту досліджень громадської релігії показало, що Байден випереджає Трампа на національному рівні на 14 відсотків - 54% проти 40% - виходячи їх розрахунку явки, яка була на виборах президента США у 2016 році.

Однак, якщо явка виборців буде вище 70%, як показують численні показники, в такому випадку Байден випереджає Трампа на 18% - 56% проти 38%.

Перед цим опитування Yahoo News і YouGov показав, що за Байдена готові проголосувати 51% американців, за Трампа - 40%. У ключових штатах колишній віцепрезидент також випереджає президента.

Трамп, який намагається затриматися в Білому домі ще на одну каденцію, продовжує в опитуваннях від Байдена. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави.

Загальнонаціональне опитування The Gurdian показало, що Байден на 17% випереджає Трампа. Потім опитування WSJ показало перевагу Байдена в 11 відсотків.

Варто зазначити, що Байден має кращі рейтинги перед виборами, ніж будь-який претендент на пост президента США з 1936 року.