UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори президента США: Байден по всій країні випереджає Трампа на 10% - опитування

Американці виберуть президента 3 листопада

Кандидат в президенти США Джо Байден в двох соціологічних опитуваннях випереджає президента Дональда Трампа на загальнонаціональному рівні на десять і вісім відсотків відповідно.

Нове спільне опитування від Washington Post та ABC News показало, що за Байдена готові проголосувати 53 відсотки зареєстрованих виборців, в той час, як за Трампа - 43%.

Інтерес до виборів піднявся до майже рекордного рівня. Майже 6 з 10 зареєстрованих виборців кажуть, що вони стежать за виборами "дуже пильно". Це найбільше, ніж в будь-яку іншу президентську кампанію в цей час в циклі, починаючи з 2000 року.

Спільне опитування від New York Times і Siena показало, що рейтинг Байдена на загальнонаціональному рівні становить 49%, Трампа - 41%.

До виборів президента США залишилося трохи понад місяць. Дані свіжих соціологічних опитувань в чотирьох штатах показали впевнену перевагу Байдена лише у двох з них. У Мічигані й Вісконсині Байден випереджає Трампа на 8 і 10 відсотків відповідно. А ось в Північній Кароліні та Джорджії опитування показали тісну гонку між демократом і республіканцем. Різниця в цих двох штатах знаходиться в межах статистичної похибки.