UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори президента США: аналітики The Economist поліпшили прогноз на перемогу Байдена

Зараз прогноз показує, що демократ, ймовірно, стане наступним господарем Білого дому

За п'ять тижнів до виборів президента США аналітики журналу The Economist вважають, що шанси кандидата від Демократичної партії Джо Байдена на перемогу вищі, ніж у чинного глави держави Дональда Трампа, якого висунули республіканці.

Згідно з прогнозом, Бадену аналітики дають 85% шансів на перемогу в колегії вибірників та 97% на перемогу у загальному голосуванні. За тиждень шанси демократа виросли на один відсоток на перемогу в колегії.

Аналіз даних опитувань, економіки та демографічних показників для прогнозування виборів в США у 2020 році показує, що Байден може набрати 333 голоси вибірників. Це на один голос менше, ніж сім днів тому.

Для перемоги на виборах президента кандидату необхідно набрати 270 голосів з 538.

Аналітики вважають, що Трамп отримає 205 голосів колегії.

Але для Трампа прогноз все одно невтішний. Аналітики дають на його перемогу тільки 15 відсотків в колегії вибірників і три відсотки на перемогу в загальнонаціональному голосуванні.

Джо Байден в опитуваннях на загальнонаціональному рівні впевнено випереджає Дональда Трампа на 8%. Майже 90 відсотків виборців твердо вирішили за кого проголосують на виборах президента США. Соціологи також з'ясували, що сім з десяти респондентів вважають, що майбутні дебати між Байденом і Трампом не так важливі в ухваленні рішення про голосування.

Відзначимо, що Байден ще жодного разу не відставав від Трампа на загальнонаціональному рівні з тих пір, як оголосив про своє висунення в президенти США.