UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ви вбили нашого дорогого гостя": Іран обіцяє помсту за ліквідацію лідера ХАМАС

Тегеран вважає це "своїм обовʼязком" та звинувачує Ізраїль.

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що його країна помститься за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії. Він заявив, що Тегеран вважає це "своїм обовʼязком", повідомляє CNN.

"Ви вбили нашого дорогого гостя в нашому домі, а тепер проклали шлях для свого жорстокого покарання. Ми вважаємо своїм обов’язком спитати [з вас] за кров нашого дорогого гостя", — сказав Хаменеї, вказуючи на Ізраїль.

Читайте також: Ізраїль опинився перед загрозою війни з Ліваном — WP

Нагадаємо, у ніч на 31 липня в Тегерані під час ракетного удару вбили одного із лідерів ХАМАС Ісмаїла Ганію. Ізраїль поки не коментував подію та не підтверджував свою причетність до вбивства ватажка терористів.

Ліквідацію Ганії також засудив Китай. Речник МЗС країни заявив, що Пекін виступає проти вбивства. Він висловив думку, що це може призвести до подальшої дестабілізації на Близькому Сході.

Ганія був одним із ключових осіб у перемовинах між Ізраїлем та ХАМАС щодо припинення вогню у Секторі Гази. Раніше Reuters повідомляв, що переговори з цього приводу перебувають на завершальній стадії. Їхні деталі обговорювали президент США Джо Байден та премʼєр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час візиту останнього до Вашингтону минулого тижня.