UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вертоліт президента Колумбії обстріляли невідомі

Глава Колумбії Іван Дуке зазначив, що в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Президент Колумбії Іван Дуке у відеозверненні підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що його вертоліт був обстріляний невідомими особами, передає " Інтерфакс ".

Він зазначив, що в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

"Що ясно, так це те, що це - боягузливий атака, в президентському вертольоті є кульові отвори", - сказав Дуке.

Вертоліт був обстріляний при прольоті над районом, в якому діють партизани лівої Національно-визвольної армії і злочинні угруповання, які займаються незаконним обігом наркотиків.

Разом з президентом на борту повітряного судна знаходилися інші офіційні особи, в тому числі міністр оборони Колумбії Дієго молу і міністр внутрішніх справ Даніель Паласіос.

У Колумбії тривають протести, що почалися в кінці квітня. На думку учасників мітингів, уряд не впорався з пандемією коронавируса і зруйнувало їх надії на краще майбутнє. Кабінет міністрів Дуке спробував підвищити податки на комунальні послуги, паливо, заробітну плату і пенсії, але відкликав цю пропозицію після початку демонстрацій.

Читайте також: Колумбія почала переговори з останньою великою групою повстанців

Більше половини тих, хто покинув свої будинки по всьому світу, є внутрішньо переміщеними особами в своїх країнах - зокрема, в Колумбії, Сирії, Конго і Ємені.

І хоча західні уряди і ЗМІ зосереджені на людях, які шукають притулку в Європі і Америці, більшість біженців переселяються в бідніші країни, такі як Пакистан чи Уганда. Туреччина приймає більше біженців, ніж будь-яка інша країна, основна частина переселенців там із сусідньої Сирії. Пройшли часи, коли багата нафтою Венесуела приймала колумбійців, які рятувалися від конфлікту. Тепер Колумбія відкрила двері для великого напливу венесуельців.