UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний суд США ухвалив рішення на користь корпорації Google в спорі про патентні права у компанії Oracle

Верховний суд скасував постанову федерального окружного суду, який в 2018 році став на бік Oracle.

Верховний суд США ухвалив рішення на користь Google в суперечці про патентні права у компанії Oracle, повідомляє Associated Press з посиланням на рішення суду.

Відзначимо, що попередній розгляд справи відбувся в 2016 році, тоді переміг Google. Представники Oracle стверджували, що при розробці Android Google незаконно копіювала основні технології Java для того, щоби вийти на ринок мобільних пристроїв. Представники ж Google апелювали до того, що за допомогою Java розробляли новий продукт, а не використовували чужу інтелектуальну власність.

Як повідомляє АР, шість з восьми присутніх на засіданні членів Верховного суду визнали копіювання Google програмного забезпечення Java для створення операційної системи Android, як «справедливе використання».

Раніше повідомлялося про те, що Google заплатила в 2014 році 1 мільярд доларів своєму конкуренту Apple за право залишатися пошуковиком за замовчуванням на його пристроях. Чутки про суму, яку платить Google компанії Apple за право установки свого пошукача за замовчуванням, циркулювали протягом багатьох років, проте цифри ретельно приховувалися.

Читайте також: АМКУ оштрафував Google на мільйон гривень

У США 94% роботодавців відзначають, що робота на дому не вплинула на продуктивність їх підлеглих або навіть поліпшила її. Чверть самих працівників кажуть: охоче продовжили б працювати віддалено, навіть якби їм за це урізали зарплати на 10%. Інші дослідження називають навіть вищі цифри: 65% опитаних за постійну роботу з дому і готовність отримувати за це на 20% меншу зарплату.