UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний лідер Ірану наказав завдати удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство Хании — NYT

Про це йшлося на екстреному засіданні Вищої ради національної безпеки Ірану.

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, пише The New York Times із посиланням на трьох іранських чиновників

Хаменеї віддав наказ на екстреному засіданні Вищої ради національної безпеки Ірану в середу вранці, невдовзі після того, як було оголошено про вбивство Ханії, повідомили троє іранських чиновників, включаючи двох членів Революційної гвардії. Коментарі виданню вони надали на умовах анонімності. 

Іран і ХАМАС звинуватили Ізраїль у вбивстві ватажка угруповання, який був у Тегерані на інавгурації нового президента Ірану. Водночас Ізраїль не визнав, однак і не заперечив свою причетність до вбивства.

У квітні Іран здійснив найбільший і найвідвертіший напад на Ізраїль за десятиліття ворожнечі, запустивши сотні ракет і безпілотників у відповідь на ізраїльський удар по території його посольства, в результаті якого було вбито кількох іранських військових командирів у сирійському Дамаску. 

Читайте також: За агресію проти Ізраїлю нападник заплатить високу ціну – Нетаньяху

Раніше верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що його країна помститься за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Він назвав це "обов'язком" Тегерана.