UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний суд США відхилив апеляцію щодо тарифів Трампа на сталь

Американські суди стали на бік Трампа в питанні оскарження тарифів на сталь.

Верховний суд США у понеділок відхилив оскарження тарифів введених президентом Дональдом Трампом на імпортовану сталь. Галузева група, яка подала апеляцію в суд, стверджувала, що ключова частина закону, відповідно до якої Трамп ввів тарифи, порушує Конституцію США, повідомляє Reuters.

Судді відмовилися заслухати апеляцію американського інституту International Steel на лютневе рішення Апеляційного суду США у Федеральному окружному суду на користь адміністрації. Інститут є вільною торговою групою, яка включає імпортерів і споживачів сталі.

Трамп ввів 25% тарифи на імпортовану сталь і 10% тарифи на імпортований алюміній в березні 2018 року, виходячи з міркувань національної безпеки. Винятки були надані деяким країнам, включаючи Канаду і Мексику.

Інститут подав позов в червні 2018 року, стверджуючи, що розділ 232 Закону про розширення торгівлі 1962 року, який дозволяє президенту встановлювати тарифи на основі міркувань національної безпеки, є неконституційним, оскільки він делегує занадто велику свободу дій президента за рахунок Конгресу.

У березні 2019 року суд США з Міжнародної торговел відхилив позов групи, спонукавши її подати апеляцію до Федерального окружного суду. Верховний суд в червні 2019 року відмовився розглядати попередню апеляцію по тій же справі.

Читайте також: "Астана" - "Динамо": ключові моменти матчу, відео голу Вербича

Раніше повідомлялося, Зеленський обговорив з держсекретарем США Помпео американські мита на сталь і алюміній. Президент очікує зростання торгового обороту між США і Україною.

Нагадаємо, США і Китай домовилися про реалізацію першої фази торгової угоди. Трамп повідомив про можливе скасування співпраці, якщо Пекін не буде виконувати своїх зобов'язань.