UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венесуела відклала заплановані на квітень вибори президента

Роздроблена опозиція спробує укріпити свої позиції.

У четверг, 1 березня, Національна виборча комісія Венесуели заявила про відтермінування проведення виборів з початково запланованої дати 22 квітня. Рішення було прийнято після укладання угоди між урядом чинного президента Ніколя Мадуро і деякими опозиційними партіями, повідомляє Reuters.

Вибори президента країни, а також законодавчого та місцевих органів, відбудуться 20 травня.

Як зазначає інформагентство, роздроблена опозиція спробує укріпити свої позиції, щоб протистояти чинному президенту-соціалісту Ніколя Мадуро, який хоче бути переобраним, незважаючи на кризу та осуд міжнародної спільноти. Так, західні країни та латиноамериканські сусіди висловили уряду Мадуро невдоволення через несправедливі умови для голосування, а США взагалі розглядають можливість введення санкцій щодо важливого нафтового сектору країни.

Наприкінці січня стало відомо, що чинний президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про готовність вдруге виставити свою кандидатуру на майбутніх виборах глави республіки. Він буде єдиним кандидатом від Соціалістичної партії.

Зазначимо, що непопулярність Мадуро серед населення зросла до 70 відсотків, так як його багата на нафту країна зіткнулася з важкою економічною кризою, яка супроводжувалася посиленням корупції та падінням цін на нафту. Разом з тим, конкурентів у Мадуро на виборах фактично немає.

Детальніше про Венесуельську кризу читайте в матеріалі Віктора Каспрука "Венесуела – на межі громадянської війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".