UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великобританія закрила генеральне консульство в Санкт-Петербурзі

Великобританія раніше видворила з країни 23 російських дипломатів із-за отруєння в Солсбері.

Великобританія сьогодні, 1 серпня, офіційно закрила генеральне консульство у Санкт-Петербурзі після отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері. Про це повідомило посольство Великобританії в Москві в Twitter.

"Генеральне консульство Великобританії в Санкт-Петербурзі офіційно закрито. На жаль, це було зроблено під примусом російського уряду (після отруєння - ред.) в Солсбері. Прапор був спущений в понеділок у присутності нашого першого і останнього генерального консула, які були відряджені в це місто", - написали у дипломатичній місії.

British Consulate General St Petersburg is now officially closed, regrettably forced on us by Ukrainian government following Salisbury. On Monday the flag was lowered in the presence of both our first & last Consul Generals who had been posted to the city. pic.twitter.com/RcOs48Lymd

- UKinRussia
Як повідомлялося, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили до лікарні після серйозного потрапляння невідомого речовини.
14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про відкликання з країни 23 дипломатів РФ і відміни візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь Росія оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів.