UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великобританія вирішила модернізувати атомний флот

На модернізацію атомних підводних човнів знадобиться 32 роки.

Депутати нижньої палати (палати громад парламенту Великобританії підтримали пропозицію уряду про модернізацію атомних підводних човнів типу Trident.

Модернізація атомних підводних човнів (АПЧ) коштуватиме британській скарбниці в 167 млрд фунтів стерлінгів (220 млрд доларів) і займе приблизно 32 роки.

Раніше, у своєму першому виступі в парламенті в якості прем'єр-міністра, Тереза Мей закликала законодавців підтримати модернізацію британського ядерного щита, щоб захистити Сполучене королівство від зростаючих загроз з боку Росії і КНДР і створити нові робочі місця в Шотландії, місці базування атомного флоту Британії.

Нова програма модернізації атомного підводного флоту у своїй видатковій частині перевершила попередню. Раніше, в листопаді 2015 року стратегія з оборони та безпеки Великобританії передбачала, що в модернізацію АПЛ може бути вкладено 60,67 млрд доларів, а на модернізацію всього озброєння британської армії і флоту протягом 10 років буде витрачено 270 мільярдів доларів. Зокрема, 47 млрд доларів планувалося витратити на покупку 4 нових субмарин Trident.