UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія може використати військових для зменшення впливу страйків на економіку

Поки медичні працівники страйкують, військові можуть керувати каретами швидкої допомоги, вважають у британській Консервативній партії.

Уряд Великої Британії розглядає можливість залучити військових, щоб підтримати державні служби, якщо ключові працівники, включно з державною Національною службою охорони здоров’я, розпочнуть страйк, повідомляє Reuters.

Уряд неодноразово закликав робітників не виходити на страйк, заявляючи, що він не може дозволити собі підвищення зарплати, щоб покрити інфляцію, і що навіть якби він міг задовольнити їхні вимоги, таке підвищення ще більше посилить інфляцію.

«Це не час для страйків, це час для спроб і переговорів. Але за відсутності цього для уряду важливо мати плани на випадок непередбачених обставин. Ми дивимося на військових, ми дивимося на спеціалізовані сили реагування», - сказав голова правлячої Консервативної партії Надхім Захаві, додавши, що військових можна залучити для керування каретами швидкої допомоги.

Британія вже бореться з масовими протестами в ряді секторів, але тепер зіткнулася зі страйками тисяч медсестер в Англії та працівників швидкої допомоги в Англії та Уельсі, які планують вийти пізніше цього місяця через зарплату та умови.

Крім того, цього року працівники поштово-посилкової компанії Royal Mail провели кілька раундів страйків через суперечку щодо оплати та умов праці, і цього місяця заплановано нові страйки.

Читайте також: ПФУ порахував, як впала зарплата українців за час війни

Захаві в черговий раз звинуватив вторгнення в Україну російського президента Владіміра Путіна у провокуванні зростання цін на енергоносії та інфляції в Європі, закликавши працівників державного сектора «об’єднатися».

Тим часом в США президент Джо Байден підписав закон про підвищення заробітної плати залізничникам, щоб запобігти страйку, який вони планували на наступний тиждень. Новий контракт передбачає підвищення заробітної плати на 24% протягом п'яти років та п'ять щорічних одноразових виплат у розмірі 1000 доларів. Однак це не повністю відповідає вимогам працівників залізниці, серед яких було гарантувати право на оплачувані лікарняні дні.