UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство президента Гаїті: четверо підозрюваних ліквідовані, ще двох затримали

Влада оголосила військовий стан і закрила кордони після нападу на президента Жовенеля Моїза.

Начальник поліції Гаїті Леон Шарль повідомив, що четверо підозрюваних в убивстві президента Жовенеля Моїза були ліквідовані, ще двох затримали.

Під час виступу на державному телебаченні поліцейський назвав убитих "найманцями" і заявив, що четверо з них убиті, ще двоє затримано, і їх допитують.

Раніше міністр зв'язку країни Франц Екзантус повідомив, що передбачувані вбивці президента затримані без уточнення кількості.

"Передбачувані вбивці президента Жовенеля Моїз були перехоплені Національною поліцією", - написав Екзантус в своєму Твіттері.

Він не уточнив, скільки саме підозрюваних було заарештовано.

Як повідомлялося, в ніч на середу президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий в своїй резиденції. Влада оголосила військовий стан і закрила кордони.

Виконуючий обов'язки прем'єра Гаїті Клод Джозеф заявив, що поліція і військові контролюють безпеку в країні. В інтерв'ю агентству Associated Press він закликав до міжнародного розслідування вбивства.

Він також заявив, що повинні відбутися вибори, заплановані на кінець цього року, і пообіцяв працювати як з союзниками, так і з противниками Моїза.

Читайте також: Влада Гаїті закликала ООН провести екстрене засідання Радбезу через вбивство президента

Раніше повідомлялося, під час нападу в резиденції була поранена дружина президента Мартін Моїз. Деякі західні ЗМІ повідомляли про її смерть, однак за останніми даними, зокрема Dominican Today, вона госпіталізована з пораненням, але жива. За словами керівника з комунікацій в посольстві Домініканської Республіки Хосе Луїса Сото, медики оцінюють її стан, щоб зрозуміти, чи можна транспортувати її на лікування в США або в Домініканську Республіку.

Згідно з комюніке уряду, напад вчинила група невідомих. Їх досі не затримали. Влада повідомляла, що мова, ймовірно, йшла про іноземців, що розмовляли на іспанською та англійською мовами.