UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ватикан відмовився благословляти одностатеві союзи

Конгрегація доктрини віри констатувала неможливість благословення гріха.

Католицька церква не може благословити одностатеві союзи. До такого висновку прийшла Конгрегація доктрини віри, повідомляє Vatican News.

У Ватикані однозначно дали зрозуміти, що Церква продовжує вважати шлюбом виключно союз чоловіка і жінки, а одностатеві відносини - гріхом. При цьому Церква не відкидає представників ЛГБТ-спільноти, і люди, котрі перебувають в одностатевих союзах, можуть отримувати благословення окремо.

«Не дозволено давати благословення взаєминам або партнерствам, навіть стабільним, що включають сексуальну активність поза шлюбом (тобто поза нерозривним союзом чоловіка і жінки, відкритого в самому собі для передачі життя), як у випадках із союзами між людьми однієї статі», - йдеться в рішенні Конгрегації, опублікованому в понеділок, 15 березня.

При цьому доктрина віри не виключає благословення ЛГБТ-людей, які «виявляють волю жити у вірності з Божим настановами». Однак будь-яка форма благословення з метою визнання одностатевих шлюбів визнається недопустимою.

«Бог сам ніколи не перестає благословляти кожного зі своїх дітей в цьому світі, тому що для нього ми більш важливі, ніж всі гріхи, що ми можемо вчинити. Але він не благословляє і не може благословити гріх», - підкреслили у Ватикані.

Читайте також: Борець з ЛГБТ з партії Орбана склав мандат на тлі скандалу через участь у гей-оргії

Відзначимо, що Папа Римський Франциск висловлювався на підтримку одностатевих союзів.

«Гомосексуали мають право на сім'ю. Вони чада Божі і мають право на сім'ю. Ніхто не повинен бути відкинутий або страждати через це. Потрібно створити закон про цивільному союзі. Тоді вони будуть перебувати під юридичним захистом », - заявляв понтифік в документальному фільмі Francesco, прем'єра якого відбулася в жовтні минулого року.

Франциск також заявляв про підтримку одностатевих цивільних союзів, коли був архієпископом Буенос-Айреса.