UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ватикан пропонує безкоштовні тестування на коронавірус для безпритульних

Сьогодні там проводять близько 50 тестувань. 

У Ватикані запропонували безкоштовно тестувати бідних та безхатьків на коронавірус. Відповідне розпорядження дав Папа Римський Франциск, зазначаючи, що тестування можна провести на площі Святого Петра, яку кілька років тому відкрили для допомоги нужденним людям. Про це повідомляє Reuters.

За даними архієпископа Ріно Фізікелла, на сьогодні у Ватикані щодня проводять близько 50 тестів на коронавірус, і на цьому не збираються зупинятися. Ті, чий тест виявиться негативним, отримають спеціальний сертифікат у притулок, інших відправлять на лікування. 

Велику частину італійських безпритульних становлять вихідці з інших країн, тому у них нема сімейних лікарів, які могли б зайнятися лікуванням. Крім цього, багато італійців, у яких у зв'язку з пандемією виникли певні економічні труднощі, соромляться повертатися до своїх лікарів.

Читайте також: Через пандемію Велику Британію залишило понад 700 тисяч трудових мігрантів
 

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію