UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вашингтон введе санкції проти Росії 2 березня - Reuters

За інформацією агентства, Вашингтон введе санкції відповідно до кількох указів і законів.

Стала відома дата введення санкцій США проти Росії у справі Навального, повідомило агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Вашингтон введе санкції проти Росії сьогодні, 2 березня. Санкції введуть і в рамках закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю від 1991 року, а також відповідно до двох виконавчих указів.

Один з документів підписали після анексії Криму Росією в 2014 році (указ №13661 2014 року). Він передбачає можливість введення санкцій щодо російських офіційних осіб. Другий стосується боротьби з розповсюдженням зброї масового знищення (указ №13382 2005 року) і по закону 1991 роки (про контроль над хімічною та біологічною зброєю).

На початку лютого 2021-го група американських сенаторів внесла в конгрес законопроект, що передбачає санкції проти осіб, причетних до отруєння і тюремного ув'язнення Навального. Демократи Кріс Кунс, Бен Кардін, Кріс Ван Холі, Дік Дурбін, а також республіканці Мітт Ромні, Марко Рубіо представили двопартійний законопроект про притягнення Російської Федерації до відповідальності за "зловмисну діяльність".

Серед можливих обмежень в документі вказані заморозка активів і відмова у видачі віз. Імена і посади тих, хто може потрапити під обмеження, не називаються.

Читайте також: Навальний відбуватиме «покарання» у колонії у Володимирській області – ЗМІ

Раніше фонд по боротьбі з корупцією (ФБК) російського опозиційного політика Олексія Навального направив президенту США Джо Байдену лист з пропозиціями про персональних санкції щодо 34 осіб, при цьому 7 з них вже знаходяться в списку санкцій Вашингтона.