UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вашингтон стурбований станом Навального і попереджає про можливі наслідки для Росії

Ймовірне отруєння Навального зіпсує відносини США і Росії.

Білий дім може переглянути відносини з РФ через події з російським опозиційним лідером Олексієм Навальним, передає Fox News, посилаючись на інтерв'ю помічника президента США з нацбезпеки Роберта О'Брайена.

О'Брайен висловив стурбованість з приводу інформації про отруєння Навального і зазначив, якщо вона підтвердиться, це позначиться на взаєминах з Москвою.

"Це викликає серйозну стурбованість», - заявив радник Дональда Трампа.

О'Брайен також додав, якщо з'ясується, що "за цим стоять російські" США врахують це, визначаючи свою політику по відношенню до Росії.

Також радник зазначив, що Навальний - надзвичайно смілива людина, політик, який протистоїть Путіну.

"Ми думаємо і молимося про нього і його сім'ї", - додав радник.

Читайте також: Алєксєй Навальний в комі. Що про це пишуть світові ЗМІ

Нагадаємо, російський номінальний опозиціонер Олексій Навальний під час поїздки в Сибір потрапив в реанімацію у важкому стані. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Навальний в комі. Стан важкий. Медики кажуть, що діагноз буде поставлений до кінця дня.

The New York Times написала, що Навальний упивався протестами в Білорусі і на Далекому Сході РФ. Навальний вважає, що протести - знак того, що прокинеться і російська столиця від довгого насильницького політичного заціпеніння при Путіні, який править вже більше двох десятків років.... Кожне напад на Навального тільки стверджувало його позицію як найвідомішого лідера опозиції Росії. Це розігрівало симпатію до нього навіть тих, хто не довіряє або не любить Навального.