UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вашингтон спостерігатиме за виведенням російських військ із Сирії

Вашингтон позитивно оцінює рішення російської влади, але робити висновки не поспішає.

Білий дім вітає рішення президента РФ Володимира Путін про часткове виведення військового контингенту з Сирії, але для впевненості спостерігатиме за цим процесом.

Про це представник Білого Дому Джош Ернест повідомив журналістам у вівторок, 15 березня, передає "Укрінформ".

"Очевидно, що ми спостерігатимемо за розвитком подій. Попередні ознаки свідчать про те, що росіяни виконують те, про що було заявлено. Втім, все ж поки занадто рано робити виснвки, який вплив це матиме на загальну ситуацію", – зазначив представник адміністрації президента Барака Обами.

Він також нагадав, що Кремль заздалегідь не повідомляв Вашингтон про своє рішення.

Читайте також: Росія залишить в Сирії близько тисячі військових

Напередодні російський президент Володимир Путін оголосив про виведення військ з Сирії, хоча агентство Reuters з посиланням на власні джерела повідомило, що США не бачать ознак підготовки Росії до виведення з неї своїх військ. 15 березня пошматовану громадянською війною країну все ж покинула перша група російських літаків.

За повідомленнями ЗМІ, навіть після виведення основного контингенту ВКС РФ з Сирії, у країні залишиться приблизно тисяча російських військових в якості військових радників армії Башара Асада.

30 вересня 2015 року Росія вперше офіційно заявила, що завдала авіаударів у Сирії, після того, як верхня палата російського парламенту дала президенту РФ Володимиру Путіну дозвіл використовувати збройні сили по всьому світу. За даними спостерігачів з Syrian Observatory for Human Rights, під час російських бомбардувань загинули близько 1700 мирних жителів.