UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вашингтон готується до удару снігової стихії: американців закликали запастися їжею

У деяких штатах очікується до 20 сантиметрів снігу. Школи та установи закрито, водіїв закликали без потреби не виїжджати.

Вашингтон готується до удару снігового шторму. Через негоду було скасовано 4 тисячі авіарейсів, багато з яких пов'язані з одним з найбільш завантажених аеропортів країни - в Атланті, штат Джорджія.

Національна метеослужба випустила попередження про майбутні сильні снігопади і крижаний дощ при поривах вітру до 15 метрів на секунду. На дорогах буде ожеледиця, а мокрий сніг та сильний вітер можуть призвести до тимчасових відключень електрики, йдеться в документі.

Служба закликала відмовитися від автомобільних поїздок, а якщо вони все ж необхідні, з собою краще взяти додатковий ліхтар, а також запаси їжі та води.

На сайті урядового Агентства з управління персоналом повідомляється, що в зв'язку зі штормом закрили державні установи у Вашингтоні та його околицях.

Також скасовано заплановані на четвер громадські заходи. Зокрема, перенесено виступ голови Федеральної резервної системи США Джанет Йеллен, яка повинна була представляти в сенатському банківському комітеті доповідь свого відомства про монетарну політику.

Окрім того, скасовано слухання в декількох комітетах, на яких планували розглядати кандидатури на посади заступників міністрів у ряді федеральних відомств, повідомляє Bloomberg.

Тимчасово закрито школи у Вашингтоні та Філадельфії, де, як очікується, випаде до 20 сантиметрів снігу. Навчальні заклади попередили про це на своїх сайтах. Батьки учнів та адміністрація шкіл побоюються, що через скасування занять цьогорічної суворої зими доведеться продовжити навчання влітку.

Раніше режим надзвичайної ситуації оголошено у штатах Вірджинія, Меріленд, Північна і Південна Кароліна, Джорджія, Алабама, Міссісіпі, Луїзіана, а також Нью-Джерсі і Теннессі. Для південних штатів, куди справжні зимові холоди снігопади приходять дуже рідко, нинішня негода стала справжнім лихом. У Джорджії, наприклад, таких снігопадів не було з 2000 року. Жителі змели з полиць товари першої необхідності - хліб, молоко і туалетний папір.

Деякі синоптики передбачали "катастрофічні" наслідки для окремих районів Джорджії і для обох Каролін. Морози вже стали причиною смерті кількох осіб і безлічі ДТП. У Північній Кароліні на одному з швидкісних шосе водії майже 350 автомобілів кинули у снігу і пішки діставалися до найближчих мотелів. !zn

Читайте також:

У двох штатах США ввели надзвичайний стан через снігову бурю

Сніжний шторм накрив США: семеро людей загинули, сотні тисяч залишилися без світла