UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вантажний літак Boeing 747 здійснив аварійну посадку через пожежу двигуна

Літак належить компанії Atlas Air, клієнтами якої є гіганти доставки посилок DHL і FedEx.

Вантажний літак Boeing 747-8 компанії Atlas Air здійснив аварійну посадку в Маямі ввечері у четвер невдовзі після вильоту після того, як у нього загорівся двигун.

Як повідомляє Reuters, літак із п'ятьма членами екіпажу благополучно повернувся, ніхто не постраждав.

Федеральне управління цивільної авіації (FAA) і Національна рада з безпеки на транспорті проводять розслідування. FAA заявило, що післяпольотна перевірка показала отвір над двигуном розміром із м’яч.

«Екіпаж дотримувався всіх передбачених процедур і благополучно повернувся в Маямі Інтернешнл», — повідомила авіакомпанія, додавши, що проведе перевірку, щоб з’ясувати причину інциденту.

Рейс Atlas Air прямував до Пуерто-Ріко з міжнародного аеропорту Маямі ввечері в четвер.

Згідно з багатоканальними записами розмов між авіадиспетчером і літаком, доступними на liveatc.net, пілот зробив екстрений дзвінок, щоб повідомити про пожежу двигуна, і попросив повернутися в аеропорт.

Клієнтами компанії Atlas Air є гіганти доставки посилок DHL і FedEx. Вантажна версія останнього комерційного Boeing jumbo була доставлена Atlas Air минулого року.

Американський експерт з авіаційної безпеки Джон Кокс сказав, що проблеми з одним двигуном, як правило, не є надзвичайною подією, однак цей — схожий на неконтрольовану поломку двигуна через пробоїну.

Слідчі вивчають усі деталі інциденту, зокрема такі питання, як вік двигуна та записи про його технічне обслуговування.

Компанія Boeing заявила, що підтримує Atlas і «розслідування цього інциденту NTSB».

За даними FAA, літаку Atlas Boeing 747-8 вісім років, він оснащений чотирма двигунами General Electric.

Відмова двигуна сталася на тлі двох резонансних аварій реактивних літаків цього року.

Читайте також: Останній інцидент з літаком 737 Max 9 у повітрі став сильним ударом по компанії Boeing — FT

2 січня пасажирський літак A350 авіакомпанії Japan Airlines зіткнувся з літаком берегової охорони в Токіо, п'ятеро членів екіпажу загинули.

Кілька днів потому літак Boeing 737 MAX 9 здійснив аварійну посадку після розриву панелі кабіни, що змусило FAA тимчасово заборонити використання 171 літака для перевірки безпеки.