UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вакцина може бути готова до середини 2021 року — ВООЗ

«В даний час більше 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань».

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що вакцина від коронавірусу може бути готова в середині 2021 року. Про це повідомляє DW з посиланням на головного вченого Сумію Свамінатан.

"В даний час більше 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань. Ми сподіваємося, що деякі з них будуть ефективними", - сказала Свамінатан.

Вона зазначила також, що шанси на ефективність кожної вакцини коливаються на рівні 10%. Зважаючи на це, дієвими можуть виявитися 2 чи 3 зразки з тих, над якими працюють зараз.

«Той факт, що з часом антитіла після одужання зникають, явно не обнадіює. Однак це ще не означає, що зникає імунітет, адже науці відомо про різні шляхи, якими організм захищається, зокрема існують клітини пам'яті», — додала Свамінатан.

Читайте також: Зеленський заявив, що питання отримання Україною вакцини під його контролем: «Маємо бути одними з перших»

Раніше Індія почала свої перші випробування на людях нової вакцини проти коронавірусу, оскільки у другій за чисельністю населення країні у світі зареєстровано майже 49 000 нових випадків. В результаті додаткових інфекцій в Індії в суботу загальне число перевищило 1,3 мільйона, а у чверті з 36 штатів і союзних територій спостерігався сплеск.