UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС виправдовують Юнкера, який привітався з Орбаном словами "Привіт, диктатор!"

Як зазначив спікер президента Єврокомісії, це було веселою частиною тривалого процесу зустрічі лідерів країн ЄС.

В Євросоюзі звернення "Привіт, диктатор" президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера до прем'єра Угорщини Віктора Орбана на саміті "Східного партнерства" назвали жартом.

"Президент Юнкер в політиці протягом 33 років. Він був прем'єр-міністром Люксембургу - ред.) протягом 19 років. Він знає всіх членів Європейської Ради дуже добре, і підтримує з ними довірчі відносини", - заявив спікер Юнкера Маргаритис Шинас, повідомляє "Європейська правда".

За словами Шинаса, президент Єврокомісії широко відомий своїм неформальним і часто веселим стилем, у зв'язку з чим за подібним зверненням до Орбану навряд чи стоїть якась історія.

"Я думаю, що цілком зрозуміло, що це було веселою частиною тривалого процесу зустрічі лідерів країн ЄС", - зазначив представник Юнкера.

"Я можу також поінформувати вас, що пан Орбан назвав президента Юнкера "великим герцогом"", - додав Шинас.

Читайте також: Нова Єврокомісія на чолі із Юнкером демонструє слабкість ЄС перед Путіним

"Привіт, диктатор", - саме так Юнкер звернувся до прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану на саміті "Східного партнерства" в Ризі, повідомляє фотограф AFP, який почув це висловлювання президента Єврокомісії. Відповідь Орбана пресі розчути не вдалося. Однак, як зазначає журналіст, Орбан усміхнувся.