UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС готові прийняти рішення Британії не залишати Євросоюз

При цьому Туск відзначив готовність ЄС до будь-якого вибору Британії.

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз прийме рішення Британії, якщо ти передумає залишати ЄС. При цьому Туск заявив, що Євросоюз готовий до будь-якого варіанту переговорів з Британією, повідомляється на сайті Європейської Ради.

Туск додав, що варіант зміни рішення з приводу референдуму Британії зараз виглядає недосяжним. Однак, на його думку, такими спочатку виглядали багато проектів Євросоюзу.

Нагадаємо, 8 червня в Британії відбулися дострокові парламентські вибори, ініційовані прем'єр-міністром Терезою Мей. Вона пояснила, що Сполучене Королівство потребує визначеності та стабільності. Крім того, за її словами, позачергові вибори повинні об'єднати британське суспільство перед проведенням переговорів щодо виходу країни з ЄС.

Однак результати виборів послабили позиції консерваторів: їм вдалося отримати 318 з 650 місць у Парламенті, тоді як раніше у них був 331 мандат. 262 депутати провели в парламент лейбористи, решта мандати дісталися представникам більш дрібних партій.

Детальніше про дострокові парламентські вибори у Британії, їх результати та наслідки читайте в матеріалі Віктора Константинова "Піррова перемога" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".