UA / RU
Підтримати ZN.ua

В уряді Польщі повідомили, коли вступить в силу рішення про заборону абортів

Мюллер переконаний, що польській громаді потрібно вгамувати емоції.

Прессекретар польського уряду Петр Мюллер заявив, що рішення Конституційного трибуналу Польщі в справі про обмеження абортів буде опубліковано і набере чинності після того, як в суспільстві стихне напруження. Про це він повідомив в ефірі Polsat News, передає Укрінформ.

За словами Мюллера, рішення Конституційного трибуналу в цьому питанні є реалізацією положень конституції.

"Зараз нам потрібен спокій в суспільстві навколо цих тем, потрібна дискусія етиків, юристів і лікарів, яким чином врегулювати питання після рішення Конституційного трибуналу. Цей вердикт, треба чітко підкреслити, є реалізацією положень конституції... Тому, без сумніву потрібен час на роздуми, але рано чи пізно рішення буде опубліковано, оскільки така природа конституційних положень", - сказав він.

Мюллер переконаний, що польській громаді потрібно вгамувати емоції, а потім провести обговорення цього питання в Сеймі.

Читайте також: У Польщі п'ятий день не вщухають протести після посилення заборони на аборти

Нагадаємо, уряді Польщі прийняли рішення відтермінувати виконання рішення Конституційного суду країни про заборону абортів, яке повинно було набрати чинності вже 2 листопада, проте його й досі не опублікували.

Президент Польщі Анджей Дуда пропонував прийняти законопроект, який дозволяє аборти в разі аномалії розвитку плода, і тільки в разі "летальних" недоліків. Але в парламенті відклали засідання, яке мало відбутися 4 листопада, на два тижні.

Тим часом у Польщі два тижні тривають протести через заборону абортів. Детальніше про те, чому проблема абортів знову вивела поляків на вулиці, читайте в статті Олександра Шевченка "Зламаний компроміс" на ZN.UA.