UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Управлінні цивільної авіації Молдови назвали причину закриття авіапростору

У відомстві зазначають, що небо закрили після виявлення невідомого літального апарату, схожий на метеозонд.

Тимчасове закриття авіапростору у Молдові спричинив літальний апарат схожий на метеорологічну повітряну кулю і національні органи влади діяли суворо відповідно до конкретних процедур. Про це, з посиланням на Управління цивільної авіації Молдови (AAC), повідомляє Європейська правда.

"Близько 12:30 міністерство оборони отримало інформацію про те, що в повітряному просторі Республіки Молдова в районі Сорок було виявлено невстановлений невеликий об'єкт, схожий на метеорологічну повітряну кулю. Враховуючи погодні умови та неможливість моніторингу та ідентифікації об'єкта і траєкторії його польоту, з метою забезпечення безпеки громадян міжвідомча комісія з використання повітряного простору о 13:24 ухвалила рішення про тимчасове закриття повітряного простору", – зазначено у заяві.

Після перевірки інформації та з метою забезпечення відсутності загрози безпеці громадян, за пропозицією міністерства оборони повітряний простір було знову відкрито о 14:46.

"Національні органи влади діяли суворо відповідно до конкретних процедур, що застосовуються до подібних ситуацій. Наразі польоти здійснюються безпечно та надійно", – додали в Управлінні цивільної авіації країни.

Читайте також: Молдова перебуває під величезним тиском РФ — Боррель

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що США не мають незалежних підтверджень заявам про намагання Росії організувати державний переворот у Молдові, однак не сумніваються, що Кремль має таке бажання.