UA / RU
Підтримати ZN.ua

В університеті Стамбула відкрили стрілянину під час затримання ректора

На території університету були чутні два постріли, на допомогу співробітникам поліції прибув спецназ.

Ректор Стамбульського торгового університету професор Назім Екрен затриманий співробітниками поліції вранці 21 липня в рамках розслідування спроби військового перевороту, повідомляє CNN Turk.

Так, під час затримання стався конфлікт між університетської охороною і поліцейськими.

За свідченнями очевидців, на території університету були чутні два постріли, в студмістечку почалася паніка. На допомогу співробітникам поліції прибув спецназ, ректор і ще двоє людей були затримані.

У ході інциденту ніхто не постраждав.

Назім Екрен був затриманий в рамках розслідування спроби військового перевороту. Нагадаємо, спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15 на 16 липня, проте вона завершилася повним провалом.

Читайте також: Австрія викликала посла Туреччини після акцій в підтримку Ердогана

Вже наступного дня почалися масові затримання і арешти. Не менш 45 тисяч осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи. Серед звільнених, крім військових і поліцейських, виявилися вчителі, декани університетів і журналісти, яких турецька влада вважає недостатньо лояльними президентові Реджепу Тайїпу Ердогану.

Всього звільнено близько 15 тисяч вчителів і викладачів, півтори тисячі деканів, майже дев'ять тисяч співробітників міністерства внутрішніх справ, півтори тисячі співробітників міністерства фінансів і близько 250 співробітників офісу прем'єр-міністра.