UA / RU
Підтримати ZN.ua

В українській розвідці розповіли, коли можлива нова хвиля мобілізації в Росії

Нині на території РФ мобілізаційні заходи продовжуються.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зазначив, що РФ планує провести нову хвилю мобілізації після президентських виборів у березні 2024 року, повідомляє "Укрінформ".

"Що стосується нової хвилі мобілізації, то така ймовірність існує, але, швидше за все, вже після так званих виборів президента РФ", - наголосив Юсов.

Читайте також: Загарбники готують фальсифікаторів для “виборів президента РФ” в окупації — ЦНС 

За його словами, нині у РФ продовжуються сталі мобілізаційні заходи.

"Вони стосуються як рекрутингу, так і примусового підписання контрактів, залучення в інший спосіб як міжнародних найманців, так і ув’язнених. Тобто ці всі практики на території Росії продовжуються", - додав представник ГУР.

Президент Росії Владімір Путін під час своєї першої за два роки підсумкової пресконференції заявив, що друга хвиля мобілізації в Росії не потрібна, оскільки добровольців більш ніж потрібно.

Раніше повідомлялося, що у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України відбудеться імітація “виборів президента РФ” і наразі загарбники готують фальсифікації.

В ЄС засудили нову спробу Росії легітимізувати тимчасову та незаконну окупацію українських територій, попередивши, що політичне керівництво РФ та причетні до організації псевдоголосування відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій.