UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Туреччині збудують понад 300 тисяч будинків для постраждалих від землетрусів – Ердоган

Найбільше від землетрусів постраждало місто Хатаї.

В Туреччині побудують 244 тисяч одиниць житла і 75 тисяч сільських будинків. Планується завершити будівництво протягом року. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, повідомляє Anadolu.

За його словами, наслідки землетрусів, які відчувалися на великій території, спричинили найбільше руйнувань і людських жертв у Хатаї.

"Той факт, що ці землетруси, які називають катастрофою століття, також сталися у дні, коли панували суворі зимові умови, ще більше посилив негативні наслідки", - додав президент Туреччини.

Він також повідомив трохи статистики: у пошуково-рятувальних заходах приймали участь близько 35 тисяч людей. Усього в зоні землетрусу працювало 271 000 офіційних осіб та іншого допоміжного персоналу. Майже півмільйона осіб, добровольців та членів неурядових організацій, кинулися на допомогу постраждалим від землетрусу.

Читайте також: Ті, хто вижив – живуть у страху на вулицях: як Туреччина та її жителі оговтуються від землетрусу

Нагадаємо, внаслідок потужних землетрусів, що сколихнули турецькі райони біля кордону з Сирією, загинули п’ятеро громадян України. Згідно з доповіддю ООН, наразі світ не готовий належним чином реагувати на кризи природного характеру.